Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@07:48:41 GMT

«معروف» را با رفتار خود امر می‌کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۹۷۱۳

«معروف» را با رفتار خود امر می‌کرد

اگر در تهران بودم و توفیق حاصل می‌شد، عصر سه‌شنبه‌ها پای درس شرح صحیفه سجادیه آیت‌الله فاطمی‌نیا در مسجد جامع ازگل حضور پیدا می‌کردم، این کلاس و منبر انسان‌ساز چند سالی برپا بود.

بارها این صحنه را مشاهده کردم؛ آقای فاطمی‌نیا زودتر از ساعت کلاس در مسجد حاضر می‌شد، سؤالات مردم را می‌شنید و با سعه‌صدر به آن‌ها پاسخ می‌گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در اوج شلوغی، متانت خاص ایشان حلقه انبوه پرسشگران را راضی باز می‌گرداند. از در انتهایی مسجد وارد می‌شد تا جلوی مسجد و کنار منبر برسد. در مسیر، هر کسی که می‌آمد و عرض ارادت می‌کرد و سؤالی داشت، می‌ایستاد و هم به سلام و علیک و هم به سؤالات پاسخ می‌گفت. اوضاع پس از اتمام کلاس هم بر همین منوال بود. در عین اشتغال فراوان و کارهای زیاد در گوشه و کنار شهر و خارج از شهر، اهل راننده و ماشین اختصاصی نبود. پسر ایشان، آیت‌الله را به مسجد می‌آورد. هر کسی هم ساعت و مکان حضور آیت‌الله را می‌خواست، از فرزند ایشان می‌پرسید و او هم بی‌غل و غش آمار حاج آقا را در اختیار می‌گذاشت. نحوه بیان، غنای مطالب، لهجه شیرین و شوخی‌های حین صحبت، کلاس اخلاق و تدریس صحیفه سجادیه را الحق و الانصاف متمایز
کرده‌بود.
سیدحسین فاطمی‌نیا، فرزند آیت‌الله تعریف می‌کرد که هیچ‌گاه ندیده‌است آیت‌الله در خانه مادرمان را بدون پسوندهای محبت‌آمیزی نظیر جانم و عزیزم صدا کند؛ مقابل مادرمان تمام قد بلند می‌شدند؛ هر موقع مادر خواب بود، به همه می‌فهماندند که باید آرام صحبت کنند تا خواب مادر به هم نخورد. با کودکان همراهی می‌کردند تا دل‌شان را به دست بیاورند؛ حتی در اوج مطالعه، ادامه خواندن را رها می‌کردند و با نوه به دیدن کارتون پای تلویزیون می‌نشستند.
نه‌تن‌ها سخنرانی‌ها و کلاس‌ها که حتی زندگی شخصی این عالم وارسته مصداق بارز امر به معروف و نهی از منکر بود. دلداری مردم و آرام کردن‌شان هم در سخنرانی‌ها و هم در پاسخ به سؤالات، زبانزد بود. بدون اینکه مستقیماً اسمس از امر به معروف و نهی از منکر بیاورند، والاترین آموزه‌های عملی این فریضه را در گفتار و رفتار خودشان متجلی ساخته‌بودند.
آیت‌الله فاطمی‌نیا استاد اخلاقی بود که می‌شد اخلاق را از راه رفتنش هم فهمید. عاری از هرگونه تکبر و تبختری برخورد می‌کرد. وقتی لب به سخن می‌گشود، لزوم دوری جستن از بدترین منکرها را به زیباترین لحن بیان می‌کرد. از زبان ایشان شنیدم و به یادگار دارم که روی منبر گفت: «عجب» از «تکبر» بدتر است. عجب، فخرفروشی نداشته‌ها است. کسی که دچار عجب است حتی به خودش هم دروغ می‌گوید. به خود بالیدن بر اساس عجب، تباه‌کننده اعمال است؛ باید خیلی مراقبت کنیم که دچار
عجب نشویم.

منبع: جوان آنلاین

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: یادداشت استاد فاطمی نیا فاطمی نیا آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت

«پل آستر»، نویسنده آمریکایی سه‌گانه «نیویورک»‌ درگذشت.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «پل آستر» نویسنده‌ ۳۴ کتاب از جمله سه‌گانه مشهور «نیویورک» در سن ۷۷ سالگی درگذشت. «گاردین» نوشت، «جکی لیدن»، دوست و همکار این نویسنده اعلام کرد که «آستر» در روز سه‌شنبه در پی عوارض ناشی از سرطان ریه درگذشت.

داستان‌های او مملو از مضامین اتفاقات تصادفی، شانس و سرنوشت نوشته شده‌اند. بسیاری از قهرمانان داستان‌ها، خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

«آستر» در سال ۱۹۴۷ میلادی در «نیوجرسی»‌ متولد شد. به گفته خود این نویسنده، او روند نگارش را از سن هشت سالگی و زمانی آغاز کرد که امضا گرفتن از یک بازیکن بیسبال را به این دلیل از دست داده بود که نه او و نه والدینش با خود مداد همراه نداشتند. از آن زمان به بعد «آستر» همه جا با خود مداد می‌برد. «آستر»‌ در مقاله‌ای در سال ۱۹۹۵ نوشته بود: «اگر یک مداد با خود در جیبتان داشته باشید، احتمال زیادی وجود دارد که یک روز وسوسه‌ شوید که از آن استفاده کنید.»

«آستر» در «دانشگاه کلمبیا»‌ تحصیل کرد و در اوایل دهه ۷۰ میلادی به پاریس مهاجرت کرد و به فعالیت‌های مختلفی از جمله ترجمه کردن پرداخت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به ایالات متحده آمریکا بازگشت و ازدواج کرد.

در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی پدر «آستر» درگذشت و این رویداد به دلیلی برای نگارش نخستین کتاب خاطرات این نویسنده تبدیل شد. «اختراع انزواء» در سال ۱۹۸۲ میلادی منتشر شد.

«آستر» با انتشار «شهر شیشه» در سال ۱۹۸۵ که نخستین جلد از سه‌گانه «نیویورک» بود به موفقیت چشمگیری دست یافت.

این نویسنده به طور مرتب در دهه ۸۰، ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی بیش از ده‌ها رمان از جمله «قصر ماه»(۱۹۸۹)،‌ «موسیقی شانس»(۱۹۹۰)، «کتاب توهم»‌(۲۰۰۲) و «شب پیشگویی»(۲۰۰۳) منتشر کرد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • عباس زاده با شعار معروف روی دوش هواداران نساجی!
  • هواداران دورتموند و سردادن شعار تو هرگز تنها قدم نخواهی زد، سرود معروف هواداران لیورپول / فیلم
  • جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • معلمی که کلاس درس را به مسجد بُرد
  • جنایات اسرائیل صدای کمدین معروف آلمانی را هم درآورد + عکس و فیلم
  • پرونده معاون امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان شفاف‌سازی شود
  • فیلم| دانشجویان معترض ساختمان معروف دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند