Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «مصیب کوهی مشایخ»  فعال فرهنگی، اجتماعی و رسانه ای استان گلستان با نوشتن یادداشتی با عنوان «استاد بیان جذاب و لحن شیرین منبرهای معنوی و اخلاق  به سفر اخروی شتافت» به زندگینامه، تحصیلات و اساتید، فعالیت‌های علمی و آثار این استاد اخلاق و عرفان پرداخته است که در ذیل می آید:

نگاهی به زندگی خطیب توانمند استاد سید عبدالله فاطمی نیا (رحمت الله علیه)

متن پیام مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی در  خصوص این عالم گرانقدر:
درگذشت عالمِ واعظِ درس‌آموز،جناب حجت‌الاسلام آقای حاج سیّد عبدالله فاطمی‌نیا رضوان‌الله علیه را به خاندان گرامی و همه‌ی صاحبان عزا و ارادتمندان و مستفیدان ایشان تسلیت عرض می‌کنم، اطلاعات گسترده و بیان جذاب و لحن شیرین این عالم محترم، منبعی پرفیض برای جمع زیادی از جوانان و راهجویان بود و فقدان آن مایه‌ی تأسف و انده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از خداوند متعال مسألت می‌کنم که رحمت و غفران خود را شامل حال ایشان فرماید و پاداش وافر به ایشان عنایت کند./  سیّدعلی خامنه‌ای- ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

این مطلب، مختصری از زندگینامه خطیب گرانقدر و توانمند، استاد گرانقدر اخلاق سید عبد الله فاطمی نیا است.


استاد سید عبدالله فاطمی نیا از اساتید برجسته  اخلاق و عرفان نظری بودند که محضر بزرگانی همچون علامه طباطبایی مفسر قرآن کریم ، آیت‌الله بهجت استاد اخلاق و عرفان ناب، آیت الله بهاءالدینی، آیت الله محمدتقی آملی و بسیاری از اساتید حوزه های علمیه را درک کرده بودند و در محضر این اساتید تلمذ فرموده اند و نکته ها آموختند و اندیشه های ناب اخلاقی را نشر دادند.

در تاریخ ولادت ایشان چند نقل آمده است: نقل اول سال ۱۳۱۷، نقل دوم در کتاب سه جلدی نکته ها از گفته ها سال ۱۳۲۴ و در نقل سوم سال ۱۳۲۵ ذکر شده است. آن بزرگوار در شهر تبریز به دنیا آمدند و اصالتی ترک زبان داشتند.

استاد فاطمی نیا خطیب، استاد اخلاق، مورخ اسلامی و کتاب شناسی که در زمینه اخلاق و عرفان، حدیث و شعر عربی تحقیقاتی انجام داده است و کتاب هایی را نیز به چاپ رساندند.

تحصیلات و اساتید
پدر بزرگوارشان (میر اسماعیل) از علما و عارفان بزرگ در عصر خویش به شمار می رفتند که از همان کودکی تحت تربیت این ولیّ الهی قرار گرفتند. اندکی بعد ایشان را نزد حضرت آیت الله مصطفوی تبریزی(عارف کبیر و از شاگردان حضرت آیت الله سید علی آقای قاضی) برای تربیت و علم آموزی می فرستند  که نزدیک به ۳۰ سال تحت تربیت این مرد الهی و بزرگوار قرار داشتند. در همین زمان، تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال می کردند. پس از آیت الله مصطفوی از محضر اساتیدی همچون حضرت علامه محمد حسین طباطبایی، حضرت آیت الله الهی تبریزی (برادر علامه طباطبایی)،حضرت آیت الله محمد تقی آملی، حضرت آیت الله سید رضا بهاءالدینی، حضرت آیت الله بهجت، و دیگر بزرگان را درک کرده تا جایی که از اصحاب سرّ ایشان می شوند. از طرفی می توان گفت که ایشان با یک واسطه، از شاگردان حضرت آیت الله قاضی هستند چرا که تقریباً تمامی اساتیدشان از شاگردان سرّ حضرت آیت الله قاضی بودند.

 فعالیت‌های علمی
وی از کارشناسان علوم اسلامی بود و به تحقیق و پژوهش در این زمینه اشتغال داشت؛ از دیگر فعالیت‌هایش می‌توان به تدریس در حوزه‌های علمیه، حضور در برنامه‌های مذهبی صدا و سیما به عنوان کارشناس و سخنرانی در مراکز حوزوی و دانشگاهی اشاره نمود. استاد گرانقدرسید فاطمی‌نیا در مورد علم رجال و عرفان نظری دارای آگاهی گسترده بود و در عین حال بیشتر به خطابه در منابر عمومی اشتغال داشت. وی از مفسران معروف و زبردست صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه بود و در جلسات متعددی درباره این موارد به سخنرانی پرداخته بود.

وی در مورد علم رجال و عرفان نظری، دارای آگاهی و بینش  گسترده‌ بودند و در عین حال بیشتر به خطابه در منابر عمومی اشتغال داشتند. تا جایی که بسیاری وی را یک خطیب توانمند و استاد برجسته سخن می شناسند؛ ولی از زوایای علمی بسیاری برخوردار بودند، این عالم فقید  از مفسران معروف و متبحر کتاب صحیفه سجادیه امام سجاد علیه الیلام و نهج البلاغه مولا امام علی علیه السلام به ‌شمار می‌ رفت و در جلسات متعددی در این موارد به سخنرانی پرداخته‌ اند.

گزیده ای از تألیفات  این استاد اخلاق و سخنور شیوا
شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، پیاده شده سخنرانی‌های ایشان در این زمینه است. که کتابی در این زمینه به چاپ رسانده اند

دوره سه جلدی «کتاب نکته‌ها از گفته‌ها» (گزیده‌ای از سخنرانی‌های استاد فاطمی‌نیا، گردآورنده و ناشر: بخش فرهنگی مسجد و حسینیه الزهراء مشهد).

روضه‌های استاد فاطمی‌ نیا – روضه هایی که از جنش اخلاص بود و مستمعین به فیض می رسیدند.
کتاب ارزشمند ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، که در سال ۱۳۷۲ به چاپ رسیده است.

فرهنگ انتظار با موضوع امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف  که در سال ۱۳۷۲ به چاپ رسیده است و  چندین کتاب دیگر که به چاپ رسیده است ، همچنین از این خطیب توانا  مقالاتی در نشریات مختلف به چاپ رسیده‌ است.

ویژگی دیگر این بزرگ مرد الهی عشق  و علاقه و ارادت عجیب ایشان به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام بود. سخنرانی هایش همواره با بیانی شیوا و متواضعانه سرشار از پند و اندرز و حکمت بود تا توشه ای گردد برای آنان که متذکر شوند و در مسیر حقیقی انسان سازی گام بردارند. روحش شاد و یادش گرامی
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: آیت الله فاطمی نیا الله فاطمی نیا حضرت آیت الله اخلاق و عرفان چاپ رسیده استاد اخلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۰۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه فرا رسیدن روز میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها که به نام روز دختر نامگذاری شده گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار می شود.

این مراسم روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۵:۳۰ در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار می شود.

این تجمع با اجرای نجم الدین شریعتی و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان همراه خواهد بود.

حاج سعید حدادیان و محمد حسین حدادیان در این مراسم مداحی خواهند کرد و سید حمیدرضا برقعی به شعرخوانی خواهد پرداخت.

کد خبر 6093595

دیگر خبرها

  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • انتشارات صهبا از کتاب جدید با نام «حدیث مکارم الاخلاق» رونمایی کرد
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • آیت الله ابراهیم امینی و تربیت عقلانی
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند / جایگاه معلم و ارزش علم آموزی از منظر امام رضا(ع)
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • روایت شهید مطهری از کلاس درس متفاوت امام
  • گردهمایی بزرگ دختران دانشجو در قم برگزار می شود