Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، نجم‌الدین شریعتی مجری - کارشناس برنامه سمت خدا طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: محبت به اهل ‌بیت(ع) مهم‌ترین شاخصه وجودی استاد فاطمی‌نیا بود. ایشان غالبا در مواعظ و نکاتی که مطرح می‌کردند، بسیار پررنگ به حب اهل بیت(ع) می‌پرداختند و جوانان را به این نکات توصیه می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهم‌تر از همه این موارد، عامل بودن استاد فاطمی‌نیا به دانسته‌های‌شان بود و این مساله بسیار مهمی است. به تعبیر امام صادق(ع) «کُونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ‌ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ؛ غیر از بیان با عمل و رفتار خود مردم را دعوت کنید». به نظرم عمل آقای فاطمی‌نیا به دانسته‌ها‌ی‌شان بسیار به جذب جوانان کمک کرد و ارتباط و بی‌پیرایه بودن و صداقت در کلام ایشان جزو شاخصه‌های حضرت آیت‌الله فاطمی‌نیا بود. امروز صبح وقتی این خبر را شنیدم، به یاد این بیت حافظ افتادم:

آدمی در عالم خاکی نمی‌آید به دست
 عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی

بسیار زمان می‌برد تا جهان شخصیتی مانند آیت‌الله فاطمی‌نیا را به خود ببیند. استاد فاطمی‌نیا در دوران حیات‌شان، اخلاق در عمل را به معنای حقیقی کلمه اثبات کردند و همین امر سبب ماندگاری ایشان شد. روزی استاد فاطمی‌نیا قرار سخنرانی داشتند و بدون عبا آمدند، پسر ایشان سراغ عبا را گرفت، استاد گفتند عبا روی مادرتان هست که به خواب رفته‌اند، پسر گفت اینطوری آبرویزی است، استاد گفتند اگر آبروی من در گرو این عبا و داشتن این عبا هم به بهای بیدار شدن و آشفته شدن خواب مادرتان است، من نه آن عبا را می‌خواهم و نه آن آبرو را. 

این نکته اوج لطافت یک شخصیت را نشان می‌دهد و معتقدم این شخصیت‌ها با چنین رفتار و عملی، کیمیایی در دوره و زمانه ما بودند و دقیقا به همین دلیل نفس ایشان قدسی شد به گونه‌ای که جلسات حاج آقا فاطمی‌نیا مملو از جمعیت بود. 

همین شد که پس از سال‌ها ریاضت، مطالعه، تحقیق و پژوهش شخصی مثل آقای فاطمی‌نیا به وجود می‌آید که وقتی روی منبر صحبت می‌کنند، دیگران محو و جذب صحبت ایشان می‌شوند. 

ما متأسفانه چقدر به این نفس حق محتاج هستیم و به نظرم این خلأ وجودی تا زمان‌ها پر نمی‌شود و اینجاست که می‌فرمایند: «إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَهٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَهِ» استاد فاطمی‌نیا حقیقتا از استوانه‌های زمان ما بودند. 

مهم‌ترین توصیه استاد فاطمی‌نیا این بود که دست‌تان را از دست اهل بیت(ع) کوتاه نکنید. آقای فاطمی‌نیا از مرحوم علامه طباطبایی از قول استادشان آیت‌الله قاضی نقل کردند که تمام خیرات به دست خداست ولی مسیر این خیرات امام حسین(ع) است و به تعبیر استاد، پیشکار این دستگاه حضرت ابوالفضل(ع) است. علاقه آیت‌الله فاطمی‌نیا به اهل بیت(ع) بویژه امام حسین(ع)، شخصیت ایشان را بسیار دوست‌داشتنی و برجسته کرده بود. 

استاد فاطمی‌نیا همواره به جوانان توصیه می‌کردند برای طی کردن مسیر این دنیا همیشه دست‌تان در دست اهل بیت(ع) باشد. 

اگرچه با رحلت بزرگانی مانند آیت‌الله فاطمی‌نیا خلأیی جبران‌ناپذیر به وجود می‌آید ولی میراثی که این بزرگان از خود به جا می‌گذارند می‌تواند همچنان چراغ راه ما باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آیت الله فاطمی نیا فاطمی نیا علم آیت الله فاطمی نیا استاد فاطمی نیا فاطمی نیا اهل بیت ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۱۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

بنابر گزارش جماران، وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم انداز امیدوارکننده ای برای آینده حوزه ایجاد نمی کند. نمی خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می آورد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902106

دیگر خبرها

  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • غرق‌شدگی یک جوان در کانال آب محدوده حیدرآباد
  • کاشت بیش از ۳ هزار درختچه در بلوار آیت الله خامنه‌ای قزوین
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • ماهیت واقعی تمدن غرب برای جوانان تبیین شود
  • اگر حزب الله نبود اسرائیل به اکثر مناطق لبنان تجاوز می‌کرد