Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@13:25:13 GMT

مواضع و نگاه سیاسی استاد فاطمی نیا چگونه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۸۱۱۸

مواضع و نگاه سیاسی استاد فاطمی نیا چگونه بود؟

استاد فاطمی نیا(ره) دغدغه‌ای جز دفاع از خط و گفتمان امام و رهبری نداشت و در یک کلام مروّج شعار «سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما بود.»

به گزارش مشرق،آیت الله استاد سید عبدالله فاطمی نیا خطیب، کتاب شناس و از اساتید اخلاق تهران بامداد روز دوشنبه در سن ۷۶ سالگی پس از تحمل دوره‌ای بیماری به ملکوت اعلی پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحوم آیت‌الله فاطمی‌نیا، از اساتید برجسته عرفان نظری بود که محضر بزرگانی همچون علامه طباطبایی، آیت‌الله بهجت، آیت‌الله بهاءالدینی، آیت‌الله محمدتقی آملی و… را درک کرده بود. او خطیب، استاد اخلاق، مورخ اسلامی و کتاب‌شناسی بود که در زمینه اخلاق و عرفان، حدیث و شعر عربی تحقیقاتی انجام داده بود و آثاری از وی منتشر شده است.

رعایت اخلاق و ادب در مجالس وعظ و سادگی و در عین حال شیرینی کلام، از جمله ویژگی‌های مجالس سخنرانی آیت‌الله فاطمی‌نیا بود. از مرحوم فاطمی‌نیا تألیفات متعددی به‌یادگار مانده است که در آن‌ها، همان سادگی و همه‌فهم بودن سخنرانی‌ها لحاظ شده است.

بیشتر بخوانید:

تشییع و اقامه نماز بر پیکر آیت‌الله فاطمی‌نیا در قم +عکس

مراسم تشییع این «عارفِ انقلابی» هم صبح روز گذشته (سه شنبه) با حضور انبوه مردم و مسئولان در دانشگاه تهران برگزار شد و سپس عصر همان روز پیکر آیت الله فاطمی نیا (ره) در جوار حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت استاد فاطمی‌نیا

پس از اعلام خبر درگذشت این استاد اخلاق که جوانان زیادی را جذب منبرهای خود کرده بود، رهبر معظم انقلاب پیام تسلیتی صادر کردند. در این پیام آمده بود: «درگذشت عالمِ واعظِ درس آموز، جناب حجت‌الاسلام آقای حاج سیّد عبدالله فاطمی‌نیا رضوان‌الله‌علیه را به خاندان گرامی و همه‌ی صاحبان عزا و ارادتمندان و مستفیدان ایشان تسلیت عرض می‌کنم. اطلاعات گسترده و بیان جذاب و لحن شیرین این عالم محترم، منبعی پر فیض برای جمع زیادی از جوانان و راهجویان بود و فقدان آن مایه‌ی تاسف و اندوه است. از خداوند متعال مسئلت می‌کنم که رحمت و غفران خود را شامل حال ایشان فرماید و پاداش وافر به ایشان عنایت کند.»

حمایت تمام قد از ولی فقیه؛ بالاترین گناه، تضعیف مقام رهبری است

مرحوم فاطمی‌نیا در سخنرانی‌های متعدد خود به صراحت از مقام معظم رهبری دفاع کرده بود. او در یکی از سخنرانی‌های به صراحت پیرامون جایگاه ولی فقیه در نظام اسلامی، گفته بود: خدا ان‌شاءالله به ما توفیق دهد یار رهبرمان باشیم، توفیق بدهد قدر این آقا را بدانیم، نه پستی و نه مقامی دارم، فقط طلبه‌ای هستم، ممکن است چیزی بگویم که بگویند مگر تو اهل فتوا هم هستی؟ چکار دارید هستم یا نه!

وی با بیان اینکه امروز بالاترین گناه، تضعیف مقام رهبری است، تاکید کرده بود: از این بالاتر گناهی نیست. برخی از مقدس‌ها متوجه نمی‌شوند، می‌گویند آقا پس شُرب خمر چه؟ می‌گویم [این گناه تضعیف رهبری] از شُرب خمر هم حرام‌تر است.

مرحوم فاطمی نیا تصریح می‌کرد: کسی که شراب می‌خورد در خلوت خودش در خانه می‌خورد، سلامتی خودش را هم خراب می‌کند، اما کسی که رهبری را تضعیف می‌کند، انگار یک کشتی ۷۰ میلیون نفری را سوراخ می‌کند؛ امروز در دنیای کنونی، کشورهای اطراف را نگاه کنید، تضعیف نظام حرام است. بله کم و کسر هست؛ ممکن است کسی به اداره‌ای برود و مورد ظلم و با کم لطفی قرار بگیرد اما هیچکدام توجیه برای تضعیف رهبری نیست.

بنده روی منبر امام حسین (ع)، در خانه خدا، آن هم در مجلس زهرا (س) اگر چیزی را یقین نکنم، نمی‌گویم. بدانید و آگاه باشید هرکس کوچک‌ترین حرفی در تضعیف مقام رهبری بزند، هرکس اندیشه‌ای داشته باشد که ضد مقام رهبری باشد، خدا او را نخواهد بخشید. این را یقین بدانید. قدردان رهبر باشید؛ اگر افکار پاشیده‌ای، پوسیده‌ای به شما عرضه کردند، قبول نکنید؛ این مرد بزرگ عزّ اسلام است و هرکس با این مرد بزرگ، با مقام معظم رهبری مخالفت کند، خدا از او نمی‌گذرد، اگر یقین نداشتم نمی‌گفتم. این مرد بزرگ، این فرزند حضرت زهرا، آبروی اسلام، است از این رو کسی با او مخالفت کند عاقبت به خیر نمی‌شود.

توصیه استاد فاطمی‌نیا به جوانان: فقط حواستان به رهبری باشد

او در توصیه دیگر، جوانان را خطاب قرار داده بود و گفت: «جوان‌ها یک وقت افکارتان را این‌طرف و آن‌طرف نکنید. فقط حواستان و گوشتان به رهبر باشد. فلان کسی چنین چیزی گفت، فلان روزنامه چنین چیزی نوشت، گوش ندهید، گوش‌تان به رهبر باشد. خدایا به حق زهرای مرضیه (س) این رهبر را حفظ کند و ما را قدردان ایشان قرار دهد.»

استاد فاطمی‌نیا بارها به دفاع از رهبر انقلاب و نظام پرداخت اما در عین حال برخی مدعی بودند که این استاد برجسته اخلاق در سپهر سیاست کم رنگ ظاهر می‌شود و بیشتر می‌خواهد از منبرهای خود برای توصیه‌های اخلاقی به مردم و جوانان استفاده کند، درحالی که او در بزنگاه‌های حساس سنگ انقلاب را به سینه زد.

تقی دژاکام، روزنامه‌نگار در صفحه مجازی شخصی خود نوشت: «استاد فاطمی‌نیا از جمله علمایی بود که از سیاست کناره نگرفته بود و بخصوص برای رهبر عزیز انقلاب شأن فوق‌العاده‌ای قائل بود و تضعیف ایشان را از شرب خمر بدتر اعلام کرده بود. ارادت تامی به سردار شهید و عزیز ملت ایران داشت و توصیفات خاصی از او داشت.»

حیف بود «حاج قاسم» در بستر بمیرد

آری، مرحوم فاطمی‌نیا پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی دست نوشته‌ای در رثای «سردار دلها» به جای گذاشت و نوشت: «شهید سعید سپهبد حاج قاسم سلیمانی شخصیتِ استثنائی وَ اِرثْ‌برِ مالک اشترها و عمارها و میثم‌ها و دیگر شجاعان و غیوران از اصحاب شاه ولایت امیرالمومنین صلوات‌الله‌علیه بود؛ این قبیل افراد روی کره خاکی تنها دل‌خوشی‌شان انجام وظیفه و عبودیت است و پیوسته مشتاقِ عالم بالا هستند. شهید بزرگوار حاج قاسم شیر میادینِ نبرد بود و این شجاعت و صولتْ همراه با قدرتِ تفکر و صفات عالیه، بزرگ مردی بی‌نظیر از او ساخته بود. حیف بود حاج قاسم در بستر بمیرد. روح مقدسش و ارواح طیبه ابومهدی و دیگر همراهانِ شهید، مَهبِّ نسیم‌های رحمت و مَصبِّ زلال رضوان و معرفت باد.


دست نوشته مرحوم استاد فاطمی نیا در رثای «حاج قاسم»


شهادتِ این عزیز را به محضر نورانی حضرت صاحب‌الأمر صلوات‌الله‌علیه و حضور مبارک رهبر معظّم دامت‌برکاته و هم‌وطنان گرامی و خانواده مکرم آن جناب تبریک و تسلیت عرض می‌کنم. و آخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین.»

مرحوم فاطمی‌نیا در فتنه ۸۸ ثابت قدم بود

یکی از آوردگاه‌هایی که مرحوم فاطمی‌نیا در آن خوش درخشید و باز پای انقلاب ایستاد، فتنه سال ۸۸ یعنی در بزنگاه حساس نظام بود؛ با این وجود عده‌ای مدام القا می‌کنند که این استاد ربانی اهل سیاست نبود.

حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان، رئیس کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ضمن بیان این مطلب، گفت: «قریب ۲۰ سال درک محضر استاد ثابت می‌کرد، هر چه می‌گفت هم باور کرده بود و هم عمل می‌کرد؛ سخنش به دل می‌نشست. کوره داغ سال ۸۸، جو و فضایی درست کرد که بزرگانی را لغزاند و استاد را ثابت قدم‌تر در مسیر ولایت.»

آیت الله فاطمی نیا (ره) همچنین بارها پیرامون امام خمینی (ره) سخنرانی کرده بود، او در جلسه‌ای خطاب به طلاب گفته بود: «بعضی از چیزها را ما باید متوجه بشویم، امام راحل (ره) یک جمله‌ای گفت و پنجاه سال علم و دانش پشت سر آن جمله بود؛ من دیدم بعضی از مقدس‌ها هم حتی نفهمیده‌اند! فرمود اسلام آمریکایی، الله اکبر! این جمله باید کامل شرح داده شود، شما روزانه ۲۰ نماز جعفر طیار بخوان، آمریکا با شما کاری ندارد؛ اما برای یک جمله که بخواهی در جامعه موجی ایجاد شود، به سراغتان می‌آید. بهشتی را می‌کشند و نمی‌گذراند زندگی کند، یارانش را می‌کشند، رجایی و باهنر را می‌کشند.»

به هرحال با مرور گوشه‌ای از مواضع و دیدگاه‌های سیاسی مرحوم آیت الله فاطمی نیا می‌توان پی برد که این «واعظِ انقلابی» در برهه‌های حساس تاریخ انقلاب با دفاع صریح و راهگشا از آرمان‌های انقلاب، مکتب امام و رهبر انقلاب، تمام هم و غم خود را برای ترویج این مکتب به کار بست و دغدغه‌ای جز «جهاد تبیین» و دفاع از خط و گفتمان امام و رهبری نداشت و در یک کلام مروّج شعار «سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ما بود»

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت آیت الله فاطمی نیا رهبر انقلاب فتنه 88 خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آیت الله فاطمی نیا استاد فاطمی نیا فاطمی نیا مقام رهبری دیانت ما حاج قاسم سیاست ما ما عین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به مواضع اخیر مهدی نصیری، گفته بود؛ «گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند. علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.»

عناصر تندرو هیچوقت در یک موقعیتی ثابت نمی مانند

در همین راستا، عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا که سابقه حضور در روزنامه کیهان هوایی را در کارنامه خود دارد، با اشاره به مواضع اخیر مهدی نصیری به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «خیلی تمایل ندارم که به ایشان بپردازم اما به طور کلی نباید از یک تجربه غافل شد. عناصر تندرو هیچ‌وقت در یک موقعیت ثابت نمی‌مانند، یعنی در هر زمینه‌ای نوسانات آنان بسیار افراطی است و به همین دلیل به هیچ‌وجه مورد اعتماد واقع نمی‌شوند. هیچ‌کسی نمی‌تواند تضمین کند که یک عنصر تندرو افراطی در یک موقعیت و یک موضوع باقی بماند.»

نصیری با خاتمی که نماینده رهبری در کیهان بود بی ادبانه برخورد می کرد

وی ادامه داد: «قطعا این موضوع در جامعه زیان‌بار است زیرا مخرب و تخریب‌کننده روابط هستند. به خاطر دارم که در دوران نمایندگی رهبری آقای خاتمی در روزنامه کیهان، هر چه به آقای نصیری گفته می‌شد که احترام نمایندگی رهبری را حفظ کنید، انتقاد کنید اما منزلت نمایندگی رهبری را با ادب و احترام حفظ کنید و بنویسید، ایشان بی‌ادبانه و جسورانه برخورد می‌کند و برای ما شایسته نبود.»

فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: «چنین فردی وقتی التماس و درخواست از آقای خاتمی می‌کند که رای برای من بگشا، آقای خاتمی به او اعتماد می‌کند؟ خیر. هیچ‌کسی نمی‌تواند به این‌ها اعتماد کند؛ به همین دلیل مدام تندتر و تندتر شده و سعی می‌کنند جایی را برای خودش بیابند و طبیعتا سرنوشت خوبی پیدا نخواهند کرد. عناصر افراطی که از ایران رفتند، ابتدا حرفشان این بود که ایران به اندازه کافی نسبت به آمریکا موضع پررنگ ندارد، اما یواش یواش که در تقابل با نظام جمهوری اسلامی قرار گرفتند، در افراط غرب‌گرایی با صهیونیست‌ها که افراطی‌ترین نژادپرستان نظام حاکم در جهان هستند، پیوند خوردند.»

هیچ کسی نمی تواند به نصیری اعتماد کند

سلیمی‌نمین، با بیان اینکه این افراد حاضر هستند بالاترین جنایات را برای رژیم صهیونیستی انجام بدهند تا غرب آنان را بپذیرد و مواضع ضدغربی گذشته‌شان فراموش شود، گفت: «آقای نصیری مجبور است که این‌ کار را برای فراموش شدن مواضع تند و افراطی خود در گذشته انجام دهد. روز به روز مواضع افراطی‌تری اتخاذ خواهد کرد تا اینگونه پذیرفته شود. هیچ‌کس نمی‌تواند به او اعتماد کند و در این وادی بیشتر سقوط خواهد کرد. بنابراین، فاجعه‌ای رخ خواهد داد که در رابطه با منافقین و سایر نیروهای افراطی رخ داد.»

تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت

این چهره سیاسی اصواگرا با اشاره به مواضع گذشته مهدی نصیری گفت: «قبلا مواضع افراطی داشتند الآن تفریطی. ایشان بر این باور بود که زن برای لذت‌بخشی به مرد آفریده شده است. هرچی به ایشان گفته می‌شد که این دیدگاه با نظر اسلام نمی‌خواند و نظرات امام خمینی(ره) و رهبری این‌گونه نیست، حرف خودش را می‌زد. در بحث تکنولوژی هم یک دیدگاه بسیار عقب‌افتاده داشت که این‌ها نشانه مدرنسیم است و نباید استفاده کنیم.»

وی افزود: «چنین فردی برای اینکه گذشته خودش را ترمیم کند، مجبور است که در وادی نقطه مقابل تندروی بیشتری کند و تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت. ولی مطمئنا هیچ‌کسی به او اعتماد نخواهد کرد، غرب و عناصر غرب‌زده هم به اعتماد نخواهند کرد. اینکه امروز به طرف رضا پهلوی که خود ایرانیان خارج از کشور او را لاابالی می‌دانند، رفته تا اعتبار و جایگاهی کسب کند، چنین مسئله‌ای برای گذشتگاه محقق نشد که درباره ایشان محقق شود. به تجریه دیگران هیچ‌توجهی قرار نیست داشته باشد.»

به نصیری گفتم حرف های مخملباف درباره مادرش را علنی نکن اما...

سلمین‌نمین با اشاره به مخالفت‌های اصلاح‌طلبان با مواضع اخیر مهدی نصیری خاطر نشان کرد: «شما یک وقتی جریان اصلاح‌طلب را نقد می‌کنید، اشکالی ندارد و خوب است، یک عده‌ هم اصولگرایان را نقد می‌کنند و بسیار خوب است اما هتاکی و حرمت‌شکنی هرگز نقد نیست. در گذشته یک‌بار آقای مخملباف درباره زندگی خودش در یک جلسه خصوصی توضیحاتی ارائه کرد و یک بحثی را درباره مادرش بیان کرد. من هر چه به آقای نصیری گفتم که این حرف در جلسه خصوصی بیان شده و درز پیدا کردن آن خلاف اخلاق است، شما یک موضع و نقدی را به نسبت به آقای مخملباف نسبت به کارهای هنری دارید، اما نباید به مادر او پرداخته و در روزنامه منعکس کنید، غلی رغم تذکر جدی که به ایشان داده شد، این مطلب را منعکس کرد.»

اصلاح‌طلبان پرچم‌داری و میدان‌داری مهدی نصیری را نخواهند پذیرفت

وی ادامه داد: «یعنی خلاف اخلاق برای تخریب. ما باید تفاوت بین نقد و تخریب را متوجه باشیم. آقای نصیری با این گذشته از سوی اصلاح‌طلبان مورد پذیرش قرار می‌گیرد؟ یک موقعیت برتری می‌خواهد رقم بزند آیا مورد پذیرش قرار می‌گیرد؟ خیر. امکان دارد از او برای بهره‌برداری تبلیغانی شود اما این موضوع با اعتماد کردن فرق دارد. هرگز کسی به او اعتماد نخواهد کرد و راه به او نخواهند داد.»

وی افزود: «اصلاح‌طلبان اگر قرار باشد موضع بگیرند، شخصیت‌هایی را دارد اما اینکه ایشان پرچم‌داری و میدان‌داری کند را نخواهند پذیرفت و برای تخریب رقیب سیاسی بهره خواهند برد.»

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901687

دیگر خبرها

  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است / تعداد شاگردان استادی که ۱۰۰ شاگرد داشت به ۱۰ نفر رسیده / مراجع و رهبری به این مسائل توجه کنند
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان: سند تحول را چندسال در کشو گذاشتند و درش را بستند/ به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نگاه کنید؛ نشان می‌دهد ملت‌ها به مسئله غزه حساسند/ باید فشار روی رژیم صهیونیستی روزبه‌روز افزایش پیدا کند
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران به نخبگان